www.barossuli.hu
Keresett szó:

    Nagykép-logo.png

 

Nagykép-logo.jpg

    Nagykép-Mysty logo.jpg

TÁMOP

Nagykép-Faliujsag.jpg

 

 

TÁMOP-GALÉRIA→

α és Ω ← itt tekinthető meg a TÁMOP 3.1.4. projekt leírása


Kedves Szülők és Diákok!

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy iskolánk nyert a TÁMOP 3.1.4./08/01. jelű "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című pályázaton, így az Erzsébetvárosi Önkormányzat iskolái között feladatellátási helyként részt veszünk a kompetencia alapú oktatásban, fejlesztésben.

Mindannyiunk érdeke, hogy gyermekeink úgy tanulhassanak, hogy egyéni képességeiket kibontakoztathassák, fejlesztésüket saját ütemüknek megfelelően tervezzük, egyenlő esélyeket biztosítsunk számukra. A pályázat ehhez a célhoz megfelelő anyagi hátteret nyújt.

Lehetőségünk nyílik a 2009/2010. tanévben és azt követően a kulcskompetencia területek kiemelt fejlesztésére, újszerű tanulásszervezési eljárások alkalmazására, oktatási programok és taneszközök bevezetésére, adaptációjára.

Fő célunk, hogy tanulóink biztos tudással rendelkezzenek - szövegértés-szövegalkotás, matematika logika, digitális kompetencia területeken.

Közvetlen célunk, hogy a pályázat segítségével felkészítsük iskolánkat és pedagógusainkat a hatékony kompetencia alapú oktatásra és nyitottá tegyük az újszerű eljárások alkalmazására.


Mi a kompetencia?

Kompetencia: az ismeretek, képességek egysége, alkalmasság, ügyesség

Olyan általános képesség, amely a tudáson, a tapasztalaton és az értéken alapszik, és amelyet egy adott személy tanulás során fejleszt ki magában" (Coolahan).

Az egyénben tanulás által kialakult olyan képesség-együttes, amelynek révén az életben alkotó módon, új és új helyzetekben el tudja látni feladatát, képes problémát megoldani, tudását alkalmazni, tanulni.


Miért van szükség a kompetencia alapú oktatásra?

A magyar közoktatás nagy változáson ment keresztül az irányítás és finanszírozás, hatékonyság szempontjából. Nemzetközi felmérések alapján megállapítható, hogy az iskolákból kikerült fiatalok súlyos olvasási és matematikai nehézséggel küzdenek. A tények az oktatás fejlesztését indokolták. Ennek érdekében dolgoztak ki országos fejlesztési programokat.

A HEFOP-program keretében a fejlesztés már a közoktatási intézményekben eredményeket hozott. Ennek továbbfejlesztése a TÁMOP-program, mely a fejlesztés szélesebb körben való bevezetését és a pedagógia mindennapi gyakorlatába való beültetését célozza.


Újszerű oktatási eljárások, oktatási formák bevezetése

  • Projektoktatás: iskolai szintű, nem szakrendszerű oktatás
  • Témahét: iskolai szintű
  • Tantárgytömbösítés - epochális oktatás: matematika és angol nyelv tantárgyaknál
  • Műveltségterület tantárgyi bontás nélküli oktatása: Ember és társadalom témában.
  • Moduláris oktatás
     
<< 2024. Április >>
H K SZE CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Az iskola youtube csatornája elérhető az alábbi linken: https://goo.gl/eW4l6H

Nagykép-dth_fb.png


Nagykép-Erzsebetvaros.jpg

Közzétételi lista 
Nagykép-education_and_culture.jpg

Nagykép-tempus.jpg
COMENIUS
Iskolai Együttműködés Pályázat

Nagykép-ujmagyarorszag.jpg
TÁMOP -3.1.4-08/1-2008-0012
 
 ISKOLAÚJSÁG
 

Copyright @ Baross Gábor Általános Iskola