Parlamenti kirándulás

     

 

     Múzeumpedagógiai kiránduláson vettek részt a Budapest VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola 5.c osztályos tanulói 2018. október 16-án. A program két részben zajlott, melyen 15 tanuló és 3 tanár vett részt.

     Elsőként az Országgyűlési Múzeumba látogatott a csoport, ahol egy foglalkozás keretein belül különböző szerepekbe bújva felelevenítették a koronázás, az eskütétel, a kardsuhintás és a lakoma történeéseit. A gyerekek nagy lelkesedéssel mutatták be az ott tanult jeleneteket, s személyesítettek meg néhány karaktert. Büszkén viselték a korabeli ruhákat. Kezükben tartották a koronázási ékszereket, persze csak a másolatot.

     Ezt követően a résztvevők rövid látogatást tettek az Országházba. A gyerekek már a biztonsági kapunál izgatottak voltak. A Parlamentbe beérve figyelemmel hallgatták a tájékoztatást, közben pedig ámulattal nézték az aranyozott mennyezetet. A kupolateremben megtekintették az eredeti koronázási ékszereket: Szent Koronát, a jogart és az aranyalmát. A társalgón átsétálva bepillantottak az ülésterembe, s onnan már a kijárat felé vették az irányt.
Hatalmas élménnyel gazdagodva indultak vissza az iskolába a készített fotókat nézegetve.

Képek