Látogatás a Péterfy Sándor utcai kórházban

A VII. kerületi Baross Gábor Általános Iskola két nyolcadikos osztálya a Péterfy Sándor Utcai Kórház – Rendelőintézetében járt. Hogy is kerültünk oda? Egy régi tanítvány, Kürti Gabriella jóvoltából. Kivételes helyzetünk talán kicsit megkönnyíti, segíti pályaválasztásunkat, mely olyan nehéz számunkra.

A kórház dísztermében szeretettel vártak bennünket, egy rövid köszöntés, a kórház történetének megismerése, az egészségügyi ágazat foglalkozásainak bemutatása után, egy igen megható filmet néztünk meg a MESZK jóvoltából.  A finom tízórait követően szinte bejártuk a kórház egész épületét. Betekintettünk a koraszülött osztályra; meglátogattuk a központi laboratóriumot, ahol a modern gépek világába csöppentünk. A díszterembe visszatérve pár szóban összegeztük élményeinket, megköszöntük a minket vendégül látó kórházi dolgozók segítségét, az osztályokon való kedves idegenvezetést.

Egyik osztálytársunk reflektálása leírja a látogatásunk lényegét: „Nagyon tisztelek mindenkit, aki az egészségügyben dolgozik. Sok ezer ember életét mentik meg nap, mint nap.”

Jó volt egy olyan helyen eltölteni ezt a délelőttöt, amit bár jól ismerünk – hiszen itt élünk - mégis olyan helyekre is eljutottunk, melyekre a lakosság nagy része nem. KÖSZÖNJÜK!

 

Balog Bence

8.a osztályos tanuló