Fenntarthatósági témahét

fenntarthatosagi_temahet

Fenntarthatósági témahét a Baross Gábor Általános Iskolában

Ebben a tanévben is jelentkezett iskolánk a március 18-22. között megrendezett témahétre.

Az iskolai projektórák a közösségi közlekedés, a víz és a Globális Célok közül a „11. Fenntartható városok és közösségek” és a „13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen” témái köré szerveződtek.

Évfolyamonként más témakört dolgoztak fel az osztályok. Az alsó tagozatosok a „Víz világnapja”, a „Nézz szembe a szemeteddel!Hasznosíts újra” és  a „Szeresd a biciklidet” projekttel foglalkoztak.  Gondolataikat plakátokkal, újrahasznosított tárgyakkal, terepasztalok készítésével fejezték be.

A másodikosok pénteken a Fővárosi Növény és Állatkertben feladatlapok segítségével felfedező játékban vett részt a környezet- és állatvédelem körében.

A felsősök a „Nézz szembe a szemeteddel projekt” keretében foglalkoztak a világot elborító hulladék problémájával, annak megelőzésével, csökkentésének lehetőségeivel. Az ötödikesek a ZÖLD KÖR által kifejlesztett társasjátékkal is megismerkedtek, játszottak. A hatodikosok az „Egy csepp víz” projekt keretében vízmintákat vizsgáltak, tapasztalataikat lejegyezték, beszélgettek a víztakarékosságról,számításokat végeztek, feldolgozták a Tisza folyó mondáját.  A felsősök készítettek újrahasznosított anyagokból hangszereket, játékokat, a témákhoz kapcsolódóan plakátok is születtek.

A témahéthez kapcsolódott az iskolánk által szervezett alsós rajzverseny is a következő héten. Az 1-2. évfolyam a Tavasztündér zenéje alapján készített illusztrációkat. A 3-4. évfolyamosok a  víz témaköréhez kapcsolódó mondához vagy vershez készítettek alkotásokat.

  Kapcsolódó fájlok

  • Fenntarthatósági témahét